2 maja, 2024

MSPStandard

Znajdź wszystkie najnowsze artykuły i oglądaj programy telewizyjne, reportaże i podcasty związane z Polską

24 najlepsze nowe amerykańskie restauracje 2023 roku przygotowane przez zespół magazynu Bon Appetit

24 najlepsze nowe amerykańskie restauracje 2023 roku przygotowane przez zespół magazynu Bon Appetit

w dobrym zdrowiu Została zwieńczona najnowszą kategorią najlepszych nowych restauracji roku.

24 Restauracje Coroczni laureaci magazynu Food pochodzą z całego kraju: dużych nadmorskich miast, takich jak Nowy Jork czy Los Angeles, a także mniejszych miast położonych bardziej w Ameryce Środkowej, takich jak Detroit i Oklahoma City.

„Świat restauracji jest obecnie pełen kreatywności, a te 24 lokale reprezentują najlepsze miejsca do jedzenia” – napisał we wstępie Eleazar Sontag, redaktor restauracji Bon Appetit, zauważając, że tegoroczna lista jest dłuższa i obejmuje więcej restauracji niż w latach ubiegłych.

Oto restauracje i miasta, które w tym roku odniosły sukces.

Dunkin: Latte Ice Spice znajduje się w menu Dunkin’ we współpracy z Benem Affleckiem

(Asheville, Karolina Północna).

Ning Junior:Restauracja filipińska

Co Bon Appetit poleca zamówić: ostryga Adobo, kaczka adobo, makaron z szarpanym boczkiem wieprzowym, lody queso i martini adobo.

Atlanta, Gruzja

Sprzedawca ryb: Targ rybny i bar surowy

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: codzienne crudo, krewetki obrane i zjedzone, sałatka Cezar z czernionym granikiem i ciasto z limonką.

Austin, Teksas

Este: Restauracja serwująca owoce morza

Bon Appetit zaleca zamawianie: tuńczyka tiradito, flautas de pescado, camarones „el ricas”, pstrąg a la pulla i pastel de elote.

Wyspa Bainbridge w stanie Waszyngton

Ptaki morskie: Owoce morza i warzywa inspirowane wyspą

Co Bon Appetit zaleca zamówić: ciasto z wodorostów, ryba biała, ziemniaki i pory opalane drewnem, łosoś królewski w skorupie wodorostów i Martini z ptakami morskimi.

Brooklynie, Nowym Jorku

Ensenada: Współczesna kuchnia przybrzeżna Ameryki Łacińskiej

Co Bon Appetit zaleca zamówić: Taco de pescado, toasata de viera, campechano aguachile (zielone lub amarillo) i pescado del dia „al pastor”.

Cambridge, Massachusetts

Moika: Restauracja z owocami morza w okolicy

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: przegrzebki z Cape Cod, gnocchi z semoliny, taramasalata z wędzonymi przegrzebkami i ciasto z ciecierzycy.

READ  Stacja telewizyjna w Minnesocie znajduje stare nagranie przedstawiające bardzo młodego księcia

Chicago, Illinois

indyjski: Postępowe, dobre indyjskie jedzenie

Co Bon Appetit zaleca zamówić: a la carte lub dwa sześciodaniowe sezonowe menu degustacyjne, jedno z mięsem i drugie bez.

Detroit w stanie Michigan

Winiarnia drabinkowa 4: Winiarnia i sklep z butelkami

Co Bon Appetit zaleca zamówić: Palony por, słodkie ziemniaki, kiełbasa drobiowa i przypalony sernik.

Los Angeles, Kalifornia

Panie Koya:Filipińskie jedzenie

Co Bon Appetit poleca do zamówienia: Ensalada talong w camates, tofu i grzybami, kołnierz hiramasa i taca koya lucinchon.

Pałac Bega: Mieszanka kuchni indyjskiej i amerykańskiej kuchni pubowej

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: krążki cebulowe dosa, czerwone skrzydełka, malai rigatoni i zielona tikka bija.

Miami, Floryda

Matty: Peruwiańska restauracja

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Cebiche mixto, tortitas de maiz, chita asada i picarones.

Nowy Orlean, Luizjana

Dakar Nola: Senegalskie jedzenie w nowoczesnym wydaniu

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Zestaw menu za 150 dolarów Bon Appetit twierdzi, że ufa szefowi kuchni Serigne Mbaye. Można przynieść własne wino za opłatą korkową.

Mamo: Francuska restauracja

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Serwis chlebowy, cassoulet, remulada z selera i risotto.

Nowy Jork

Kono: Japońskie yakitori z naciskiem na kurczaka

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: 175 dolarów za 16 talerzy organicznego kurczaka amiszów i sezonowych warzyw, z dodatkowymi szaszłykami z korony, żołądków i wołowiny wagyu.

Oklahoma City, Oklahoma

Sedalia Ostrygi i Owoce Morza: Owoce morza

Co Bon Appetit poleca zamówić: Focaccia z olejem syczuańskim i solonym masłem dorsza, kawior z wiosłonosa z Oklahomy, grillowane anticucho i smażone chrupiące policzki z dorsza z mojo rojo i musem z sorgo.

Filadelfia, Pensylwania

Firma produkująca kiełbasy z metali ciężkich: Specjalizuje się w produkcji mięsa, rozbiorze i gotowej żywności

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: kanapkę Poppe’s i deskę wędlin na lunch oraz czterodaniowe menu Trattoria Night za 75 USD, które zmienia się co tydzień.

READ  America's Got Talent mistrzem na rok 2023 – Billboard

Pitramala: Wegetariańska restauracja

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: Sałatka Barnack i świeży makaron, chociaż menu zmienia się co tydzień.

Phoenix, Arizona

Dziecko:Restauracja meksykańska

Co Bon Appetit zaleca zamawianie: Menu się zmienia, więc magazyn zaleca zamawianie wszystkiego.

Portland w stanie Oregon

On był + Sosol: Haitańska restauracja i bar na dole

Co Bon Appetit zaleca Zamawianie: Bułeczki brioche z babki lancetowatej, warzywa w kremie orzechowym, kalafior i stek z żeberka z kością.

Quincy, Massachusetts

Rubato: Nowoczesna kawiarnia w Hongkongu

Co Bon Appetit zaleca zamówić: Rubato sampan congee, smażony kurczak pollo, francuskie tosty z Hongkongu z żółtkiem jaja, tiao i domowym mlekiem sojowym.

San Francisco, Kalifornia

Makaron w stogu siana: Restauracja Ramen

Co Bon Appetit zaleca zamawiać: pięciodaniowe menu za 130 dolarów w dni powszednie, rozszerzone menu składające się z siedmiu do ośmiu dań za 185 dolarów lub rozszerzone menu za 280 dolarów z parowaniem sake.

Shuji: Restauracja Climate Solutions i Winiarnia Natural

Bon Appetit zaleca zamawianie: Kapitana Beefhearta i jego pikantnej nocy z klopsikami, seksownej shroomy hot pocket i kiełbaskowego ciasta na śmieci.

Savannah, Gruzja

Tradycja rodzinna Brochu: Restauracja Południowa

Co poleca Bon Appetit: ostrygi z sosem z zielonego pieprzu yuzu, obiad z całym kurczakiem, brudny ryż, kapusta i różne ciasta na kawałki.

Waszyngton

Bar Spiro: Bar z owocami morza i grillem

To, co Bon Appetit zaleca zamawiać, to: ostrygi, tatar wołowy, zwęglona kapusta, cały turbot, torrija i karmelizowane żółtko jaja.