21 grudnia, 2024

MSPStandard

Znajdź wszystkie najnowsze artykuły i oglądaj programy telewizyjne, reportaże i podcasty związane z Polską

66-letni mężczyzna przepracował 50 lat w McDonald’s – jak znalazł „stałą pracę”

66-letni mężczyzna przepracował 50 lat w McDonald’s – jak znalazł „stałą pracę”

Zdjęcie dzięki uprzejmości McDonald’s

W latach 70. najfajniejszą pracą, jaką można było wykonywać, było przerzucanie burgerów w McDonaldzie.

Przynajmniej według Paula Hendla. Zaczął pracę w nowo otwartej restauracji McDonald’s w Merrick w stanie Nowy Jork na południowym wybrzeżu Long Island w 1973 roku, gdy miał zaledwie 16 lat. Był podekscytowany możliwością zjedzenia nieograniczonej ilości frytek i spędzania czasu z przyjaciółmi między zmianami. Za godzinę występu płacono 1,85 dolara.

„Wierzcie lub nie, ale potrzebowałem wtedy pracy w McDonald’s, więc mój brat, który pracował w kuchni, polecił mnie do tej pracy” – powiedział CNBC Make It Hendel (66 l.). „Każdy chciał tam pracować”.

Hendel nie widział przyszłości w swojej pracy w szkole średniej po ukończeniu studiów. Został przyjęty na C.W. Post University (obecnie Long Island University), planując ukończenie studiów z tytułem licencjata w dziedzinie administracji biznesowej ze specjalizacją w marketingu i dołączenie do swojego ojca, Hanka, który pracował w firmie maklerskiej na Wall Street.

Pięćdziesiąt lat później Hendel jest właścicielem i operatorem 31 lokalizacji McDonald’s na Long Island, Brooklynie, Queens i Manhattanie, w tym flagową restauracją na Times Square.

„Nigdy nie myślałem, że to będzie moja praca na zawsze” – mówi Hendel. „Ale nie wyobrażam sobie też pracy gdziekolwiek indziej”.

W 1975 roku Hendel miał właśnie rzucić pracę w Merrick McDonald’s przed pierwszym semestrem studiów, kiedy ówczesny szef zaproponował mu awans: McDonald’s otwierał nową lokalizację 30 minut drogi stąd w Glen Cove. Pilnie potrzebujemy zastępcy menedżera.

Hendel przyjął tę pracę, myśląc, że te pieniądze wykorzysta na opłacenie czesnego i książek.

„Opuściłem kilka koncertów i nie byłem z tego powodu zadowolony, ale naprawdę się to opłaciło, kiedy ukończyłem szkołę, ponieważ nie miałem żadnych długów i naprawdę wyprzedzałem innych pod względem doświadczenia zawodowego i kontaktów z tymi ludźmi Praca” – mówi Hendel. „Dodatkowo posiadanie pewności siebie potrzebnej do otwarcia nowej restauracji jako 18-latek jest bardzo ekscytujące”.

Hindle szybko okazała się cennym nabytkiem dla zespołu, zgłaszając się na ochotnika do nocnych zmian i usprawniając proces wdrażania nowych członków załogi. W ciągu trzech lat awansował na stanowisko dyrektora generalnego.

W 1980 roku, zaraz po ukończeniu studiów, Hendel po raz kolejny znalazł się na rozdrożu: czy dołączyć do ojca na Wall Street, gdzie mógł zarobić więcej pieniędzy, czy też kontynuować pracę w McDonald’s, w pracy, w której był dobry i cieszył się?

„Poważnie rozważałem wypowiedzenie z dwutygodniowym wyprzedzeniem, a właściciel/operator restauracji, Paul Hunt, musiał czytać w moich myślach, ponieważ powiedział: «Paul, nie chcę, żebyś wychodził. „Zamierzam mianować cię kierownikiem pięciu restauracji McDonald’s w hrabstwie Nassau, a to wiąże się z podwyżką i samochodem służbowym” – wspomina Hendel.

Po rozmowach z przyjaciółmi i przeczytaniu ofert pracy Hendel zdał sobie sprawę, że oferta obejmowała znacznie wyższe wynagrodzenie, niż otrzymywałby w pierwszym roku pracy w firmie z Wall Street (Hendel odmówił udostępnienia CNBC Make It informacji o swoim przeszłym i obecnym zarobku). . .

Paul Hendel w restauracji McDonald’s w Oceanside w stanie Nowy Jork, 1986 rok.

Zdjęcie dzięki uprzejmości McDonald’s

Jednak czuł się skonfliktowany. Hendel poprosił ojca o radę, zanim przyjął ofertę w McDonald’s. Ta rozmowa, jak mówi, „zmieniła bieg mojej kariery”.

„Poszliśmy na kolację i wspomniałem o ofercie Hunta, a pierwszym pytaniem, które zadał mi tata – i którego nigdy nie zapomnę – było: «Czy lubisz to, co robisz?»” – mówi Hendel. „A ja odpowiedziałem: «Tak, naprawdę mi się to podoba». Mówi: Myślisz, że jesteś w tym dobry? Powiedziałem więc: „No cóż, właśnie dostałem awans!”

Kontynuuje: „Potem powiedział: «Paul, jeśli to jest to, co lubisz robić i jesteś w tym dobry, trzymaj się tego, bo nie przepadam za swoją pracą ani codziennymi dojazdami na Manhattan»”. uświadomiłem sobie wtedy, że praca nie polega tylko na cotygodniowej wypłacie; bardzo się cieszę, że udzielił mi rad, ponieważ nadal kocham to, co robię.

Kolejnym aspektem pracy w McDonald’s, który zainteresował Hendela w wieku dwudziestu kilku lat, była możliwość zostania właścicielem/operatorem, nadzorującym codzienne funkcjonowanie restauracji i zarządzającym jej pracownikami. To także dochodowy koncert: ZipRecruiter Szacuje się, że właściciel/operatorzy McDonald’s zarabiają do 400 000 dolarów rocznie.

„Możliwości, jakie oferuje McDonald’s, są naprawdę nieograniczone” – mówi Hendel. „Pracowałem z ludźmi, którzy zaczynali jako członkowie załogi, w ciągu kilku lat awansowali na właścicieli/operatorów i zostali milionerami”.

W 1990 roku Hendel został właścicielem/operatorem pierwszej restauracji McDonald’s na Brooklynie. „Stamtąd prawie co roku miałem inną restaurację”.

Hendel twierdzi, że praca na Brooklynie nauczyła go, jak ważne jest zarządzanie czasem, współczucie i radzenie sobie z problemami „szybko i spokojnie” w dynamicznym środowisku. „Musisz naprawdę dobrze współpracować z ludźmi, jeśli zarządzasz zespołem i obsługujesz w każdej restauracji ponad 1000 klientów dziennie” – dodaje.

Paul Hendel i jego dzieci Lauren i Mark na niedawnej imprezie dla pracowników McDonald’s.

Zdjęcie dzięki uprzejmości McDonald’s

Hendel nadal pracuje pięć dni w tygodniu i większość czasu spędza w restauracjach, których jest właścicielem, sprawdzając pracowników oraz wszelkie prace budowlane lub remontowe prowadzone w nieruchomościach.

Umiejętności, na których Hendel polega podczas wykonywania swojej pracy, nie zmieniły się od dziesięcioleci, żartuje Hendel, podobnie jak jego zamówienie w McDonald’s. „Moim ulubionym jest ćwierćfuntówka z serem” – mówi.

Hendel nie myślał zbyt wiele o emeryturze. „Czy to naprawdę działa, jeśli robisz coś, co kochasz?” On mówi.

Hendel spodziewa się, że ostatecznie będzie stopniowo ustępował ze swojej roli, przekazując więcej obowiązków swojemu synowi Markowi i córce Lauren, którzy zostali właścicielami/operatorami franczyz McDonald’s odpowiednio w 2019 i 2022 roku.

„Chciałbym mieć elastyczność w wykonywaniu pracy, aby mieć więcej czasu na grę w golfa, pływanie łodzią i spędzanie czasu z rodziną” – mówi Hendel. „Ale nie chcę, żeby słowo „emeryt” pojawiało się obok mojego nazwiska”.

nie przegap: Czy chcesz być mądrzejszy i odnosić większe sukcesy w swoich pieniądzach, pracy i życiu? Zapisz się na nasz nowy newsletter!

Zdobądź CNBC za darmo Przewodnik po inwestowaniu Warrena Buffettaktóry podsumowuje najlepsze rady miliardera dla zwykłych inwestorów, nakazy i zakazy oraz trzy kluczowe zasady inwestowania w jasny i prosty przewodnik.

spłacać:

68-letni inżynier spędził 50 lat w firmie i zawsze powtarzał swoim szefom, żeby zostawili mnie w spokoju: Dajcie mi nauczyć się tej pracy.

erochika hentai24x7.com soul calibur hentia
slave hentai comics hentaihug.com hentai black widow
malayalam sex video live bustyporn.info xxx images full hd
telugusexyvedios xkeezmovies.mobi sunnyleone sex vedios
渚まどか javwhores.mobi アナル av
score land youjizz.sex sudh desi romance mp3
shinrabansho hentai hentaionly.net fuetakishi hentai
bangladeshxvideo kokaporn.mobi tamil sex gril video
سكس الجيش الاسرائيلى video6tubes.com فيلم المغتصبون الامريكى
halik dec 11 pinoyteleseryehd.net tfc halik
tamanna real sex videos goindian.net teacher student xxx
مخزن السكس العربي gonzoxxx.pro سكس نسائي
xhamas sexindiantube.net xxxporndesi
الاباحية انبوب todayaraby.com حلمات بزاز
nepali sex vedio sexo-vids.com wap india