18 listopada, 2024

MSPStandard

Znajdź wszystkie najnowsze artykuły i oglądaj programy telewizyjne, reportaże i podcasty związane z Polską

Szklana końcówka do jednoczesnego gotowania dwóch warstw jedzenia w kuchence mikrofalowej

Szklana końcówka do jednoczesnego gotowania dwóch warstw jedzenia w kuchence mikrofalowej

Przed wypróbowaniem tej wskazówki najlepiej zwrócić uwagę na pewne czynniki bezpieczeństwa. Po pierwsze, upewnij się, że Twoja kuchenka mikrofalowa jest bezpieczna. Jeśli prawdopodobnie włączysz kuchenkę mikrofalową, która będzie emitować wibracje podczas wirowania, ta wskazówka może nie działać. Idealnie byłoby, gdyby wszystko było stabilne, aby nie kołysało się ani nie zakłócało szkła pośrodku.

Gotowanie dwóch potraw na raz może również wymagać wydłużenia czasu gotowania. Dzieje się tak dlatego, że nadmiar jedzenia w kuchence mikrofalowej wiąże się z większą ilością wilgoci, a czynnik ten różni się również w zależności od rodzaju podgrzewanej żywności. Podobne wielkości i kształty porcji mogą mieć podobny czas gotowania, natomiast duże różnice w wielkości porcji mogą utrudniać regulację.

Istotne jest również uwzględnienie zawartości wilgoci na każdym poziomie. Podgrzanie suchego dania, takiego jak pierś kurczaka, może zająć dwie minuty, natomiast mokrego, takiego jak zupa, może zająć trzy minuty. Podczas gotowania mięsa w kuchence mikrofalowej należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa, aby zminimalizować ryzyko zatrucia pokarmowego. Co więcej, używaj tej sztuczki tylko do gotowania tego samego jedzenia w każdej warstwie, ponieważ różne rodzaje żywności będą wymagały innego czasu gotowania. Wreszcie różne typy kuchenek mikrofalowych będą miały różną moc. Najlepiej poeksperymentować z czasem podgrzewania, aż naczynia osiągną temperaturę wewnętrzną uznawaną za bezpieczną do spożycia.

READ  „Augmented reality” firmy Apple Corny potwierdza, że ​​zobaczymy podobno zestaw słuchawkowy na WWDC