„Tak więc, przy przeciętnym 10-20-godzinnym tygodniu pracy, firma przynosi 40-50 000 $ rocznie. Może się podwoić lub zwiększyć, jeśli chcesz pracować w pełnym wymiarze czasu pracy. Nie ma też dużych kosztów ogólnych w tym rodzaj pracy, ponieważ gotuję w kuchniach moich klientów ze składników, które kupuję w ich imieniu.
Mój harmonogram obejmuje od poniedziałku do czwartku od około 10:00 do 13:00 lub 14:00 i nigdy nie pracuję w piątki ani w weekendy. A jeśli chcę trochę więcej czasu, po prostu mówię moim klientom, że tego dnia nie gotuję.
Nie po to poszedłem do szkoły gastronomicznej. Pracowałem w kilku piekarniach, a następnie zajmowałem się opracowywaniem receptur dla dużej firmy. Kiedy wybuchła pandemia, zdałem sobie sprawę, że chcę zmiany i skorzystałem z okazji, aby założyć własny biznes. Ciężko pracowałem, aby rozwijać swoje umiejętności w domu, dużo gotując i ucząc się za pomocą filmów na YouTube. Następnie skupiłem się na zbudowaniu dobrej strony internetowej i dobrej marki biznesowej. Musisz tylko pokazać ludziom, że potrafisz dobrze wykonywać swoją pracę i upewnić się, że są zadowoleni, a nie będzie ich obchodziło, że nie masz wykształcenia kulinarnego (nie jedna osoba o to pytała).
Jeśli chcesz wykonywać tę pracę dla kogoś innego, możesz oczekiwać tylko od 20 do 30 USD za godzinę, chociaż możesz uzyskać pewne świadczenia, takie jak 401 000 USD, ubezpieczenie zdrowotne itp. Przeżyj niesamowite wrażenia! „
—Anonimowy, 35 lat, NE, USA
More Stories
Cate Blanchett twierdzi, że we współczesnym społeczeństwie panuje „wyraźny brak wstydu” | Cate Blanchett
Koreańska piosenkarka popowa Taeil opuszcza grupę śpiewającą z powodu oskarżeń o przestępstwa na tle seksualnym
Ojciec gwiazdy „Austina Powersa”, Heather Graham, ostrzega, że Hollywood „zabierze mi duszę”