28 marca, 2024

MSPStandard

Znajdź wszystkie najnowsze artykuły i oglądaj programy telewizyjne, reportaże i podcasty związane z Polską

„Impreza w dół” Rozumiesz: obsługa gastronomiczna to nie impreza

„Impreza w dół” Rozumiesz: obsługa gastronomiczna to nie impreza

„Czy wiesz, co chciałbym kupić?” On mówi. „To! Bycie wami. Prawdziwy dżentelmen z normalną pracą. „

Henry, który sugeruje, że jego szofer zabierze gwiazdę do eleganckiego pokoju hotelowego na imprezę z kilkoma kobietami po imprezie, nie może w to uwierzyć. Ale Jackal Onassis, poza swoim teatralnym makijażem, całkowicie przebrany w białą koszulę i różowy krawat, uwielbia wieczorami odgrywać rolę kelnera na własnym przyjęciu. Lubi być przeklinany przez gościa, a później nawet lubi być zwalniany.

Dla Henry’ego bolesne jest patrzenie, jak praca, której już nie lubi, jest traktowana jak zabawna gra, ale serial jest szczególnie świetny w wyciąganiu krótkich, intensywnych napięć i sojuszy, które mogą powstać w ciągu jednej nocy między pracownikami a gośćmi. Catering ma zły nawyk angażowania się, wygłaszania przemowy motywującej 16-latkę, kiedy jej przyjaciele nie przychodzą na jej przyjęcie, lub próby wejścia do bardzo pijanego i zdezorientowanego gościa.

Kiedy zaczyna się nowy sezon, lata mijają, a bohaterowie się starzeją, ale nadal zapewniają siebie i siebie nawzajem, że ich nieszczęście jest tymczasowe: ich prawdziwa praca i prawdziwe życie są tuż za rogiem.

albo oni? Wydaje się, że Party Down nie wierzy w niejasne hollywoodzkie marzenie o „sprawieniu, by to się stało”. Spektakl jest bardziej zainteresowany słodyczą, znaczeniem i nieoczekiwaną przyjaźnią, która może pochodzić z całego czasu, który nie powinien się liczyć, z chwili na chwilę, z dnia na dzień, z roku na rok, przed ich wyimaginowaną wielką przerwą.

Większość scen pokazu rozgrywa się w ograniczonych przestrzeniach domów i miejsc klientów – kuchniach na tyłach, garażach, namiotach, podjazdach i nie tylko. Komedia rozwija się, gdy bohaterowie kroją cytryny, opróżniają talerze i sztućce, rozpalają ogniska, aby zrównać naczynia, dekorują przekąski lub pakują ciężarówkę i rozwalają bar.