20 września, 2024

Gubernator Josh Green, lekarz medycyny | Biuro Gubernatora – Oświadczenie gubernatora Greena w sprawie połączenia linii Hawaiian i Alaska Airlines

Opublikowano 19 sierpnia 2024 r. w Najnowsze wiadomości departamentu, Newsroom, Komunikaty prasowe Urzędu Gubernatora

Doktor Josh Green

gubernator
Ki kiayna

Oświadczenie gubernatora Greena w sprawie fuzji linii lotniczych Hawaiian-Alaska Airlines

Do natychmiastowej publikacji
19 sierpnia 2024 r

HONOLULU – W dniu dzisiejszym proponowana fuzja Alaska Airlines i Hawaiian Airlines osiągnęła znaczący kamień milowy. Zakończył się okres przeglądu przepisów przez Departament Sprawiedliwości Stanów Zjednoczonych. Proponowana fuzja będzie nadal uzależniona od otrzymania zgody Departamentu Transportu USA na wniosek o tymczasowe zwolnienie.

„W ciągu ostatnich kilku miesięcy moja administracja i ja współpracowaliśmy z kierownictwem Alaska Airlines, aby dokładnie przeanalizować potencjalne skutki fuzji i nalegaliśmy, aby wszelkie zmiany poszerzyły możliwości podróży dla naszych mieszkańców i pozwoliły zachować miejsca pracy w związkach zawodowych” – powiedział gubernator. Josha Greena.

„Alaska wzmocniła swoje zaangażowanie na rzecz naszego stanu i będzie utrzymywać markę Hawaiian Airlines, chronić i rozwijać związkowe miejsca pracy na Hawajach, a także w dalszym ciągu świadczyć istotne usługi pasażerskie i cargo lotnicze do, z i w obrębie wysp”.

„Ta fuzja znacząco zwiększy liczbę miejsc docelowych w Ameryce Północnej dla mieszkańców Hawajów, do których można dotrzeć bez przesiadek lub z jednym przesiadką z wysp, a członkowie HawaiianMiles zachowają wartość swoich mil, jednocześnie uzyskując dostęp do większej liczby miejsc docelowych na całym świecie. ”

„Mam pewność, że dzięki połączeniu tych dwóch firm staniemy się silniejszą firmą i zaoferujemy więcej opcji podróży mieszkańcom Hawajów i lokalnym firmom, a także zwiększymy konkurencję w całym amerykańskim przemyśle lotniczym” – powiedział gubernator Green.

„Doceniam duże zainteresowanie Departamentu Sprawiedliwości wyjątkowymi potrzebami stanu Hawaje podczas przeglądu proponowanej fuzji. ​​Nie mogę się doczekać procesu fuzji i ogromnych korzyści, jakie z tego wynikną dla konsumentów, pracowników i społeczności”.

READ  Nowa funkcja Ubera umożliwia rezerwację kolacji i biletów na koncerty

Kontakty z mediami:
Eryka Anioł